Bibliotheek Campus Brussel

Printvriendelijke versie

Hier vind je meer informatie over het aanbod en de dienstverlening van de Odisee Campus Brussel Bibliotheek. Kijk zeker ook in onze folder (pdf). 

KU Leuven en Odisee hebben beslist alle bibliotheken en leercentra dicht te houden voor het publiek tot 31 augustus 2020.

Echter, het inleveren van boeken is terug mogelijk; weliswaar enkel als je reeds op de campus moet zijn of na afspraak als je er niet moet zijn en dit om het aantal studenten op de campus beperkt te houden. Stuur in het tweede geval een mail naar bib-bru@odisee.be om een afspraak te maken. Op het afgesproken moment bezorg je de boeken aan het Onthaal T’Serclaes in de daartoe voorziene box (gemarkeerd BIB Library Drop-box). Je krijgt dan nadien een bericht van ons i.v.m. de inlevering. Voor de duur van de COVID-19 crisis worden er ook geen boetes aangerekend; boetes daterend van voor de COVID-19 crisis zijn wel nog steeds verschuldigd.

Vanaf 15 juni starten we ook met de afhaalservice Loan on demand voor al onze gebruikers. Stuur ons een e-mail met daarin de relevante gegevens van de werken die je wil ontlenen. De bibliotheekmedewerkers zullen je vraag beantwoorden en indien de werken kunnen uitgeleend worden een datum en uur afspreken waarop je de werken aan de bibliotheekbalie kan komen ophalen.

De bibliotheek blijft intussen maximaal inzetten op Scan on demand. Personeel en studenten kunnen via e-mail naar bib-bru@odisee.be, gratis, een scan van een tijdschriftartikel of een hoofdstuk uit een boek aanvragen (met respect van het auteursrecht). We doen ons uiterste best om deze aanvragen zo snel mogelijk te bezorgen, maar hou er rekening mee dat het toch even kan duren.

Printen/kopiëren is mogelijk in de bibliotheek op de 3de verdieping; weliswaar enkel na afspraak om het aantal studenten op de campus beperkt te houden. Stuur een mail naar bib-bru@odisee.be om een afspraak te maken. Vergeet niet je laptop mee te brengen als je wil printen.

 

Mijn bibliotheekdiensten: 
Collecties: 

De Campus Brussel Bibliotheek huisvest, verdeeld over 6 verdiepingen, verschillende collecties:

  • 3de verdieping (details; grondplan) - Lerarenopleiding
  • 4de verdieping (detailsgrondplan) - Gezondheidszorg, Milieu- & Preventiemanagement, Rechten, Sociaal-agogisch werk
  • 5de verdieping (detailsgrondplan) - Algemene collectie (geschiedenis, kwantitatieve methoden, politieke & sociale wetenschappen, referentiecollectie), Bedrijfskunde & informatica, Economie, Management
  • 6de verdieping (details; grondplan) - Taalkunde
  • 7de verdieping (detailsgrondplan) - Letterkunde
  • 8ste verdieping (details; grondplan) - Algemene collectie (filosofie, godsdienst, psychologie)

KU Leuven op Campus Brussel studenten kunnen ook in de volgende KU Leuven bibliotheken collecties vinden die aansluiten bij hun studiegebied:

Openingsuren:

Maandag9.00 - 18.00 uur
Dinsdag9.00 - 18.00 uur
Woensdag9.00 - 18.00 uur
Donderdag9.00 - 18.00 uur
Vrijdag9.00 - 17.00 uur
Zaterdaggesloten
Zondaggesloten
Let op!

Vanwege de COVID-19 crisis zal de bibliotheek gesloten blijven tot en met 31 Augustus.

Contactgegevens:

Waar en hoe kan je ons bereiken? Wie helpt je met informatievragen?

Reglement:

Alle details over o.a. dienstverlening, gebruiks- en uitleenvoorwaarden van de Odisee bibliotheken kan je terugvinden in het algemeen bibliotheekreglement (pdf). In alle KU Leuven Associatie bibliotheken geldt ook dit user charter.