COVID-19 maatregelen in de bibliotheek

Printvriendelijke versie

De bibliotheek Campus Brussel is open voor studenten en personeel van campus Brussel voor het voorbereiden van stages of als stille werkplek. Vanwege code rood zijn externen niet toegelaten op de campus. Voor studenten en personeel van onze campus gelden ook de volgende richtlijnen vanwege code rood.

Inleveren van boeken is mogelijk aan de balie van de bibliotheek of door ze te deponeren in de daartoe voorziene box (gemarkeerd BIB Library Drop-box) aan het Onthaal T’Serclaes.

De afhaalservice Loan on demand is beschikbaar voor personeel en studenten van onze campus. Maak een ticket aan via deze link met daarin de relevante gegevens van de werken die je wil ontlenen. De bibliotheekmedewerkers zullen je vraag beantwoorden en indien de werken kunnen uitgeleend worden een datum en uur afspreken waarop je de werken aan de bibliotheekbalie kan komen ophalen.

De bibliotheek zet ook maximaal in op Scan on demand. Personeel en studenten van onze campus kunnen via volgend ticket, gratis, een scan van een tijdschriftartikel of een hoofdstuk uit een boek aanvragen (met respect van het auteursrecht; maximaal een dertigtal pagina's). We doen ons uiterste best om deze aanvragen zo snel mogelijk te bezorgen, maar hou er rekening mee dat het toch even kan duren.

De bibliotheek werkt ook met Visit on demand. Dit houdt in dat je de bibliotheek kan bezoeken voor het voorbereiden van stages of als stille werkplek na reservatie van een tijdslot via volgende link https://qr.odisee.be/icto/bibbrussel. Hou rekening met het volgende:

  • De openingsuren zijn die van gebruikelijk;
  • Een tijdslot is steeds één van de volgende periodes: 9u - 11u; 11u - 13u; 13u - 14u; 14u - 16u; 16u -18u (vrijdag tot 17u);
  • Er zijn maximaal 63 zitplaatsen en 8 computer werkplaatsen beschikbaar voor elk tijdslot.

Wanneer je de bibliotheek bezoekt, zijn volgende maatregelen van toepassing:

  • Ontsmet je handen bij het betreden van de bibliotheek.
  • Meld je aan bij de medewerker aan de bibliotheekbalie.
  • Respecteer waar aangeduid de looprichting.
  • Respecteer te allen tijde de social distancing regels. Om die reden is er per tafel ook slechts 1 zitplaats beschikbaar. Groepswerk in de bibliotheek is niet toegelaten tijdens deze periode.
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht, ook als je zit.
  • Ontsmet je zitplaats, gebruikte klavieren/muizen en copiers/printers na gebruik met de daartoe voorziene ontsmettingsmaterialen.
  • Breng bij voorkeur je eigen laptop mee.

Studieplekken op andere locaties dan de bibliotheek worden ook voorzien door Brik.