Bibliotheek Technologiecampus Gent

Hier vind je meer informatie over het aanbod en de dienstverlening van de Odisee Technologiecampus Gent Bibliotheek. Kijk zeker ook in onze folder (pdf). De gedrukte versie vind je aan de balie in de bibliotheek. 

* Nieuws
  • De campusbibliotheek is opnieuw toegankelijk voor iedereen.
  • In de bibliotheek is ontsmettingsmiddel beschikbaar.
  • De bibliotheek heeft een vergaderbox. Als het bibpersoneel de vergaderbox niet gebruikt, kan jij die reserveren voor een overlegmoment of groepswerk. Je kan met maximum 3 personen in de vergaderbox plaatsnemen. Elke gebruiker van de box moet zich inschrijven voor het gekozen tijdsblok (dus niet 1 persoon per groepje). Het toegelaten tijdsblok is 1,5u. Meld je eerst aan bij de bibliotheekbalie wanneer je een vergaderbox-sessie gereserveerd hebt.
  • De bibliotheek blijft de service Scan on Demand aanbieden. Personeel en studenten van onze campus kunnen via volgend ticket, gratis, een scan van een tijdschriftartikel of een hoofdstuk uit een boek aanvragen (met respect van het auteursrecht; maximaal een dertigtal pagina's). We doen ons uiterste best om deze aanvragen zo snel mogelijk te bezorgen, maar hou er rekening mee dat het toch even kan duren.
  • Studeer je thuis, maar heb je nood aan een korte break of wil je van gedachten wisselen met andere blokkende studenten, dan kan je 24/7 terecht in onze virtuele bibliotheek
Mijn bibliotheekdiensten: 
Collecties: 

De bibliotheek van Technologiecampus Gent bevat collecties:

  • voor de cluster Gezondheidszorg (Biomedische laboratoriumtechnologie en Voedings- & dieetkunde),
  • voor de cluster Technologie (Chemie, Elektronica-ICT, Energietechnologie, Facility Management en Ontwerp- & productietechnologie) en
  • voor de faculteit IIW (Industriële Ingenieurswetenschappen Bouwkunde, Biochemie, Chemie, Elektromechanica, Elektronica-ICT & Energie)

 

Studenten & personeel van KU Leuven Campus Gent (Faculteit Industrieel Ingenieur) kunnen ook de elektronische (en fysieke) collectie van KU Leuven raadplegen.

Voor het zoeken in collecties moet je je aanmelden in de Limo view van KU Leuven.

Voor meer informatie over de collecties van KU Leuven voor de faculteit Industrieel Ingenieur kan je terecht op deze pagina

 

Openingsuren:

Maandag8.30 - 17.00u
Dinsdag8.30 - 17.00u
Woensdag8.30 - 17.00u
Donderdag8.30 - 17.00u
Vrijdag8.30 - 17.00u
Zaterdaggesloten
Zondaggesloten
Let op!

* Van 23/05 t.e.m. 28/06: extra openingsuren als bloklocatie > 8.30 tot 21.00u * Vrijdagen 1/07 en 8/07: open tot 15.00u *

Contactgegevens:

Waar en hoe kan je ons bereiken? Wie helpt je met informatievragen?

Reglement:

Alle details over o.a. dienstverlening, gebruiks- en uitleenvoorwaarden van de Odisee bibliotheken kan je terugvinden in het algemeen bibliotheekreglement (pdf). In alle KU Leuven Associatie bibliotheken geldt ook dit user charter.