Aanvraag voor bruikleen of kopie uit een andere bibliotheek

Een document dat je niet terugvindt in de collectie van onze bibliotheek, bevindt zich misschien wel in een andere bibliotheek. Als Odisee-student of -personeelslid kan je het dan in de meeste gevallen tegen betaling verkrijgen via interbibliothecaire leen (IBL). Je kan gemakkelijk een IBL-aanvraag doen via onze catalogus (opmerking voor academische studenten). Alternatief kan je ook een bericht sturen naar jouw campusbibliotheek (zie verder) of gebruik maken van de papieren versie die beschikbaar is aan de balie.

- Bij een tijdschriftartikel vraag je enkel het artikel aan en niet het hele tijdschrift (tijdschriften worden meestal niet uitgeleend).
- Vul voor elk document dat je wilt aanvragen een nieuw formulier in.

Transactiekosten

Interbibliothecaire leen is niet gratis:

  • Voor in België beschikbare documenten kan er een forfaitaire kost van € 2,50 per aangevraagd item aangerekend worden.
  • Voor documenten uit het buitenland betaal je minstens [1] € 8,00 per aangevraagd item.

Aangevraagde documenten ontlenen

Je aanvraag zal door ons worden doorgegeven aan de betreffende bibliotheek. Indien het document beschikbaar is, wordt het opgestuurd naar de bibliotheek van jouw campus. De leveringstermijn bedraagt meestal minder dan een week. Een e-mail verwittigt je wanneer het aangevraagde document is aangekomen.

Je kan via IBL aangevraagde documenten lenen voor een termijn van twee weken. Deze uitleentermijn is niet verlengbaar. Kopieën krijg je altijd afgedrukt op papier en mag je uiteraard behouden. Bij elektronische levering sturen wij jou via e-mail op eenvoudig verzoek ook het digitale bestand, uiteraard na betaling van de kosten.

 

[1]: Dit is afhankelijk van de reële kostprijs voor de bibliotheek. Je krijgt meer uitleg van je IBL-medewerker indien dit zich voordoet.