Collectie

In de collecties van de verschillende campusbibliotheken vind je een uitgebreid gamma aan bibliotheekmaterialen: boeken, tijdschriften, dvd's, cd's, naslagwerken, schoolboeken, handpoppen, educatief spelmateriaal ... Raadpleeg de bibliotheekcatalogus Limo om te kijken of het materiaal dat jij nodig hebt beschikbaar is. Naast de fysieke collectie is er ook een ruim digitaal aanbod: databanken, online tijdschriften, e-books ... Een deel daarvan kun je enkel op campus consulteren, een deel is ook thuis toegankelijk.

Fysieke collectie

Tijdschriften

De leercentra bieden (vak)tijdschriften aan, zowel lopende als voorbije jaargangen. Als je een bepaald exemplaar niet mag lenen, kun je altijd scans of kopieën maken van de artikels die je nodig hebt. Om tijdschriften op te zoeken in de catalogus, ga je naar Limo (in het leercentrum of thuis), selecteer je Fysieke exemplaren in Odisee naast je trefwoord in de zoekbalk en filter je links op Artikels of Tijdschriften.

Boeken

Boeken Books, books, books ... In de leercentra huizen meters boeken, gerangschikt volgens opleiding en onderwerp. De meeste boeken kun je lenen, bepaalde referentiewerken en andere boeken zijn enkel ter inzage. Zoek in Limo op onderwerp, titel, auteur … en filter op Boeken als brontype.

Schoolboeken

Op campussen met een lerarenopleiding, vind je schoolboeken. De collectie bestaat uit methodes voor de verschillende schoolvakken en finaliteiten. Bepaalde methodes bestaan (ook) in digitale versies, of hebben digitale aanvullingen. Bekijk dus zeker ook de leerplatformen.

Didactisch materiaal

Naast boeken en tijdschriften, stellen de leercentra ook didactische materialen ter beschikking. Je stage in de kleuterklas opleuken met een handpop? Speelgoedgeld nodig voor de rekenles? Spelling oefenen met een potje Scrabble?  Naast deze educatieve spelmaterialen kun je ook cd's, dvd's en sportuitrusting lenen. Het aanbod verschilt van campus tot campus en is afhankelijk van de aangeboden opleidingen. Informeer bij een bibmedewerker naar de mogelijkheden.

 

boeken in rekken

Digitale collectie

Databanken

Naast gedrukte naslagwerken, bieden de leercentra ook e-bronnen die relevant zijn voor de verschillende opleidingen. Een aantal daarvan kun je enkel raadplegen op de campus, andere overal na aanmelden en sommige zijn helemaal vrij toegankelijk. Het volledige overzicht vind je hier.

Naar de databanken

Elektronische tijdschriften en artikels

Als je in Limo op E-tijdschriften klikt in het navigatiemenu, krijg je een alfabetisch overzicht van alle beschikbare elektronische tijdschriften. Je kunt ook een tijdschrifttitel ingeven als zoekopdracht, of de titel van een artikel, als je naar iets specifieks op zoek bent. Na het ingeven van een titel of trefwoord, kun je je resultatenlijst filteren op Type bron in de linker kolom. Kies voor Tijdschrift of Artikel.

Naar Limo

Woordenboeken

Woordenboeken kunnen van pas komen bij elke opleiding. Je vindt fysieke exemplaren in elke bibliotheek, maar nog sneller en handiger zijn de online woordenboeken. Via onderstaande link kun je verschillende Van Dale woordenboeken doorzoeken, zoals de Dikke Van Dale en vertaalwoordenboeken.

Naar Van Dale woordenboeken

twee handen op laptop

Onze collectie is voortdurend in beweging. Ontdek de aanwinsten hier.